top of page
buiten-groep.jpg

In de afgelopen jaren hebben we ongelooflijk veel mooie projecten gerealiseerd, van klein tot groot.

f1da1437-bca7-4a81-9df1-5b3a3d294885.jpg

Eerste project 2019!  3 januari 2019

Donateurs bedankt.

Gewoon water kunnen gebruiken is levensbehoefte #1. Huize ekklisia (mama Joyce) had regelmatig tekort aan water, omdat het huis van origine een woonhuis was. Dankzij de JA is dit huis een volwaardig kinderhuis geworden. En omdat mama Joyce geen nee kan zeggen en vaak meerdere kinderen opvangt dan waar het huis voor bedoeld is… Hebben we ook de watervoorziening aangepast. Nooit meer zonder water💪🏽

d861de03-6836-4f81-be07-c095af1ddf4d.jpg

Kuster Optique  21 november 2018

Alweer enkele jaren geleden constateerden wij dat er geen enkel kind (die wij ondersteunen) brildragend was. Hadden ze dan allemaal zulke goede ogen? Helaas, nee dus!. Monturen ingezameld in Nederland die door div opticiens graag gedoneerd werden. Sinds die tijd voorziet Ramon Kuster van Kuster Optique in Paramaribo “onze” kids van een passend montuur met de juiste glazen. Super dat er ondernemers als Ramon bestaan!

stichting mijn zorg2.jpeg

Stichting Mijnzorg  3 juni 2015

Stichting Mijnzorg vangt HIV-geïnfecteerde kinderen op. Het is een zeer indrukwekkend kinderhuis, met zusters die je direct in je hart sluit. Ze doen alles om de kinderen een zo goed mogelijke jeugd te geven. HIV/AIDS is in Suriname een gevoelig onderwerp. Geïnfecteerde kinderen worden vaak niet of nauwelijks geaccepteerd in de samenleving. Stichting Mijnzorg zorgt ervoor dat deze kinderen zich juist wel geaccepteerd en veilig voelen. Gevolg van het taboe is echter wel dat deze stichting niet erg bekend is bij het grote publiek en daardoor niet genoeg donateurs heeft.

mama joyce6.jpg

Mama Joyce   2 juni 2015

Mama Joyce woont met 12 kinderen (wezen en verlaten kinderen) in een huis wat de naam huis niet waardig is. Omdat het verblijf niet voldoet aan een aantal eisen, wordt Mama Joyce niet gesubsidieerd door de regering. Ze werkt als schoonmaakster en ondanks haar karige loon doet ze er alles aan om de kinderen een zo goed mogelijk leven te geven. De JA Foundation helpt Mama Joyce hierbij. Zij wordt door ons regelmatig voorzien van voedsel en kleding voor de kinderen. Ook is er huiswerkbegeleiding ingeschakeld en komen er met regelmaat 2 psychologen. Ondertussen zijn we hard op zoek naar een geschikte woning.

moeders.jpeg

Moeders   1 juni 2015

Jeugdzorg Paramaribo benaderde de JA Foundation met de vraag of wij een aantal alleenstaande moeders konden helpen. Na screening van alle gezinnen besloten we om twee moeders te gaan ondersteunen.

In beide gevallen is sprake van ziekte. Een dame is, waarschijnlijk tijdelijk, gedeeltelijk verlamd. Daardoor kan zij niet meer in haar inkomen voorzien, terwijl ze de zorg heeft voor negen kinderen en een demente vader. Haar leefomstandigheden zijn ernstig te noemen. 

De andere vrouw die we helpen heeft dertien kinderen. Ze heeft kanker en kan door haar ziekte niet werken. Ze doet haar best om haar armoedige leefomgeving zo netjes en schoon mogelijk te houden. Ook voor haar gaan we kijken, waarmee ze het meest geholpen is. Ze is inmiddels voorzien van kleding en voedsel.

01-06-2015.jpeg

Stichting Betheljada   1 juni 2015

Stichting Betheljada is in 1979 opgericht. Een erg mooi project dat de JA Foundation graag steunt! De kinderen en jong volwassenen die binnen Betheljada wonen (30), hebben allen een ernstige meervoudige beperking. Dit betekent dat zij zowel een ernstige verstandelijke als een lichamelijke beperking hebben. De meeste kinderen kunnen niet praten en niet lopen. Epilepsie en spasticiteit komen heel veel voor. Het merendeel van de bewoners zit in een aangepaste rolstoel. Sommige van de kinderen liggen of zitten in een bedbox of zitzak.

Om een goed beeld van deze stichting te krijgen kun je op Facebook kijken naar een fimpje wat geplaats is op 20 november 2014.

HOH_Oogmeting-Kennedy-Stichting.jpeg

De Kennedy Stichting   1 juni 2015

De Kennedy Stichting is een school voor dove- en slechthorende kinderen. Gebarentaal (in combinatie met spreken/liplezen) wordt beschouwd als het
belangrijkste communicatiemiddel met de kinderen op de school, waarvan er veel uit de binnenlanden komen. Sommige kinderen gaan in het weekend naar huis. Er zijn echter ook kinderen die de reis naar huis niet kunnen betalen of eenvoudigweg geen thuis meer hebben. Zij verblijven in het weekend bij gastgezinnen in Paramaribo. Het internaat ontvangt subsidie van de regering, maar helaas is deze niet toereikend om alle kosten te dekken.

De JA foundation heeft oogmetingen en brillen geregeld en allerlei huishoudelijke zaken zoals beddengoed, naaimachines, handdoeken etc. 

kindertehuis afran.jpeg

Kinderhuis Efran   30 mei 2015

De kinderen van kinderhuis Efran worden liefdevol opgevangen door mevrouw Marcia en haar gezin. Het huis is efficiënt ingericht om zo bijvoorbeeld alle kinderen huiswerk te kunnen laten maken. Het zijn 40 kinderen, hoofdzakelijk van indianen uit het binnenland. Zoals bijna alle kinderen in de kinderhuizen hebben ook zij een geschiedenis van molest. Ook Efran moet bestaan van giften en donaties. De JA Foundation hielp onder meer met huishoudelijke zaken, schoenen, tafels en stoelen voor buiten en ook met naaimachines.

30-05-2015.jpeg

Kinderhuis Sanatan Dharm   30 mei 2015

Dit is een Hindoestaans kinderhuis waar nu 86 kinderen wonen. Ze worden begeleid in leefgroepen en opgevoed door moeders en een bestuur van vier personen. De kinderen en moeders komen grotendeels uit gebroken gezinnen. Veel van hen zijn lichamelijk en seksueel mishandeld. Doel van Sanatan Dharm is om moeders en kinderen op te vangen en ze zo te begeleiden naar een volwaardig bestaan in de maatschappij.

De JA foundation heeft o.a. matrassen, speeltoestellen, een computerkamer, kleding, boeken en oogmetingen incl brillen voor ze geregeld.

scholen.jpeg

Scholen   30 mei 2015

Wij ondersteunen een paar scholen in de binnenlanden van Suriname:

Bigi Ston
In deze school is een een bibliotheek gemaakt en krijgen de peuters en kleuters educatief speelgoed en schoolspullen.

Botopasi
In 2014 heeft deze school heel veel rekenmoduleboeken gekregen, die geschonken zijn door de Paulo Freire school uit Oosterhout.

28-05-2015.jpeg

Kleinere afgeronde projecten  28 mei 2015

De JA Foundation helpt ook instellingen met veelal eenmalige acties. Hieronder vindt u er een aantal.

Stichting Odoniti heeft 20 dozen uit de container ontvangen (kerstcadeautjes) en een wasmachine.

Johanna Stichting heeft in 2014 een aantal dozen gedoneerd gekregen uit onze container.

Lobi Pikien is opgericht door Ingrid Veira met als doel kinderen op te vangen die mishandeld, verstoten en/of sexueel misbruikt zijn. Zij begeleidt hen bij het opbouwen van een menswaardig bestaan. De JA Foundation heeft het project inmiddels afgerond.

bottom of page