De inmiddels opgeheven stichting JOS heeft besloten de JA Foundation te helpen met het ondersteunen van diverse projecten met het geld dat zij nog in kas hebben.

De JA Foundation mag maar liefst € 8000,00 in ontvangst nemen voor ondersteuning van stichting Mijn Zorg en Mama Joyce.

Wat een geweldig bedrag!

Wij danken het bestuur van de stichting JOS die zelf jaren heel goed werk hebben geleverd in Suriname. Ze hebben zelf aangegeven waar zij het geld aan besteed willen zien.

De stichting Jeugdopvang Sjaloom (JOS), opgericht door Walter en Marian van de Sande in 2003, had tot doel de leefomstandigheden van de hulpbehoevende kinderen in Suriname te verbeteren.

In de loop der jaren heeft de Stichting JOS het Emmaus-huis ondersteund door financiële en materiele bijdragen totdat het tehuis in 2016 is gesloten. Daarnaast zijn diverse andere projecten voor kinderopvang in Suriname financieel en materieel ondersteund door de stichting.

Na de sluiting van Emmaus, een opvang tehuis voor zwerfjongens waar zij zich, naast andere diverse projecten in Suriname, voor inzetten, zijn Walter en Marian, in februari 2017 naar Nederland teruggekeerd. In de loop van 2017 heeft de Stichting besloten om de actieve en financiële ondersteuning aan de Surinaamse opvangprojecten over te dragen aan een organisatie die met dezelfde werkwijze en met dezelfde financiële controle zich inzet voor dergelijke projecten.

Uiteindelijk is in november 2017 gekozen voor de projecten Mijnzorg en Mama Joyce van de stichting JA Foundation.

stichting jos